Dylan Groenewegen komt met zijn hoofd omlaag over de finish
NOS Wielrennen

Klapband verpest sprint Groenewegen in Parijs

In de bergetappes zag Dylan Groenewegen af als geen ander in zijn eerste Tour de France. Op moeilijke momenten dacht hij steeds aan een ding: de sprint op de Champs-Élysées. Maar een klapband gooide roet in het eten.

De 23-jarige sprinter van Lotto-Jumbo zat in de laatste ronde van de slotetappe in het wiel van zijn teamgenoot Timo Roosen. "De weg naar de finish zit vol kuilen en scherpe randen. Wij reden over zo'n scherp randje. Timo viel na een klapband en ik kreeg er toen ook een", verklaarde Groenewegen na afloop.

Met nog twee kilometer te gaan wist de Nederlands kampioen meteen dat een sprint er niet meer in zat. En daar baalde hij van. "Ik heb er drie weken voor gereden en dan wil je sprinten ook. Ik heb geprobeerd de bergen zo zuinig mogelijk te overleven om in Parijs goed te zijn. Dat is heel erg balen, ook voor de ploeg. Het zit ons ook niet echt mee. Ik had de eerste dag pech en de laatste ook."

'Volgend jaar terug om te winnen'

Desondanks haalt Groenewegen ook positieve punten uit zijn Tourdebuut. "Het is mooi dat ik hem uitgereden heb. Hier word ik sterker van en dit neem ik mee naar de volgende jaren. Met mijn vierde plaats (in de vierde etappe, red.) heb ik bewezen dat ik het aankan. Ik kom volgend jaar terug om etappes te winnen."

Groenewegen sprint naar vierde plaats in Limoges

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl