NOS Wielrennen

Mollema deed rustig aan, Kelderman vol de hekken in

Mollema: aanval was goed voor mijn moraal

Bauke Mollema en Wilco Kelderman hebben beiden geen goed gevoel overgehouden aan de voorlaatste etappe van de Tour de France. Voor Mollema was het afzien na het verspelen van zijn podiumplaats een dag eerder, Kelderman kwakte in de slotfase tegen het asfalt.

"Lichamelijk was het natuurlijk geen gemakkelijke rit en mentaal was het misschien nog wel zwaarder dan gisteren", zei Mollema, die vrijdag mede door een val veel tijd verloor op zijn concurrenten. Die klap dreunde op zaterdag nog na, erkende Mollema. "Je hebt niet echt heel veel moraal. Maar ik had niet veel meer te verliezen vandaag."

Slotklim: Mollema rijdt weg bij klassementsmannen

'Tiende of elfde'

Mollema reed niet voluit en was zichtbaar aangeslagen. "Op de voorlaatste klim had ik wat problemen en ik was dicht bij het te laten lopen", bekende Mollema. "Als je zo lang voor het podium strijdt, maakt de tiende of elfde plaats ook niet zo veel meer uit."

De nummer elf van het klassement richt zijn pijlen nu op de Olympische Spelen. "Ik heb de knop gisteren omgezet en ben daarmee bezig geweest. Vandaag heb ik misschien bewust wat minder risico genomen. Zo’n laatste afdaling maakt dan ook niet meer zo veel uit."

Kelderman: gleed met zestig per uur de hekken in

Scherpe bocht

Voor Kelderman eindigde de Tour op illustratieve wijze. "Net iets voor de laatste kilometer was er ineens een scherpe bocht. Mijn wiel slipte op een witte streep, waardoor ik van mijn fiets viel. Daarna gleed ik helemaal door en ging ik met 60 à 70 kilometer per uur de hekken in", aldus Kelderman.

"Het gaat alleen om een kneuzing, dus het is even afwachten hoe het morgenochtend voelt. Ik ga gewoon starten en we zien wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl