NOS Wielrennen

Nu Froome veilig is, richt Poels het vizier op Rio

Poels: ach, ik ben maar een klein onderdeel van Froomes zege

Of de Tourwinst van Chris Froome ook afstraalt op Wout Poels? "Ach, nou ja", zegt de Limburger, "ik heb gewoon mijn steentje bijgedragen, net als de andere jongens van de ploeg. Ik ben er een klein onderdeeltje van."

In alle bescheidenheid kijkt Poels naar zijn rol in Team Sky. Toch realiseert hij zich ook hoe belangrijk hij was voor Froome, die zondag in Parijs voor de derde maal gehuldigd zal worden als Tourwinnaar. Poels: "Op de belangrijke momenten was ik er gelukkig wel. Het was mooi om er op de sleutelmomenten bij te zijn."

Chris Froome en Wout Poels gaan gezamenlijk over de finish in Saint-Gervais

Tijdens de twintigste etappe kwam de officieuze Tourwinst van Chris Froome, die in 2013 en 2015 ook al de beste was, geen seconde meer in gevaar. "Ik ben zo opgelucht. Dit is echt een geweldig gevoel", aldus Froome.

De opluchting was ondanks zijn ruime voorsprong terecht, want de omstandigheden waren zwaar. "Ik voelde me behoorlijk stijf na de zware etappe van gisteren. En het bleef maar regenen. Ongelooflijk dat ik het heb gered."

En nu naar Rio

Over precies twee weken rijden Froome en Poels in Rio de Janeiro tegen elkaar, als de olympische titel op het spel staat. Poels, winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, is een van de topfavorieten. Sky-baas Dave Brailsford noemde Poels eerder deze week al een groot kanshebber voor het goud in Rio.

Poels: "Dat wordt een mooie wedstrijd. Dat ik tegen Froome rijd, vind ik wel mooi. Ik ben wielrenner geworden om voor mijn eigen kansen te gaan."

De olympische wegwedstrijd staat op zaterdag 6 augustus op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl