Oleg Tinkov viert de overwinnig van Peter Sagan
NOS Wielrennen

Tinkov stopt toch: kom terug als tijdperk-Froome voorbij is

De Russische zakenman Oleg Tinkov stopt na dit wielerseizoen met de sponsoring van de wielerploeg Tinkoff. "Ik ga wat relaxen, maar ik kom terug met een groot project."

Aan het begin van het seizoen liet de excentrieke Rus al doorschemeren dat hij zou stoppen. Na de eerste ritzege van Peter Sagan deze Tour leek hij echter de deur toch weer een keer te zetten. Indien Sagan drie etappes zou winnen, zou hij sponsor blijven, zo liet Tinkov in een jolige bui weten.

De Slowaakse wereldkampioen schreef inderdaad drie ritten op zijn naam, maar nu blijkt dat Tinkov daardoor toch niet van gedachten is veranderd.

"Een mooiere manier om afscheid te nemen van de Tour bestaat niet", zei de Rus tegen het Belgische Sporza. "Ik ga nu een paar seizoenen rusten en relaxen met de familie in Rusland, maar daarna kom ik zeker terug met een nieuw groot project."

Tinkov: Sagan heeft meer persoonlijkheid dan Froome, Contador en Quintana bij elkaar

Tinkov maakt sinds 2006 deel uit van het wielerpeloton, aanvankelijk als co-sponsor en later als hoofdsponsor. In 2012 was Rus co-sponsor van het Deense Saxo Bank van ploegleider Bjarne Riis. In 2013 werd Tinkoff de enige naam op het shirt.

Met Peter Sagan (2012-2015) en Rafal Majka (2014) won de ploeg al vier keer de groene trui en een keer de bolletjestrui in de Tour de France. Ongelukken daargelaten zullen zij morgen in Parijs opnieuw het punten- en het bergklassement winnen.

Ik heb mijn grootste doel nog niet bereikt. Dat is de Tour de France winnen

Oleg Tinkov

Kopman Alberto Contador schreef in het shirt van de ploeg Tinkoff de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje op zijn naam, maar in de Tour wilde het maar niet lukken. De gele trui niettemin de grootste ambitie van Oleg Tinkov.

"Ik heb mijn grootste doel nog niet bereikt. Dat is de Tour de France winnen", aldus Tinkov. "Maar zolang Chris Froome meedoet, zal dat niet lukken. Ik wacht op het einde van het tijdperk-Froome om terug te keren in het peloton."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl