NOS Wielrennen

Etappe 20: nog één keer over de Alpen

De route van de twintigste etappe van de Tour de France

Romain Bardet won gisteren de etappe, maar dat zou je bijna vergeten. Het was een dag met veel valpartijen. Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Chris Froome en vele anderen gleden onderuit op de spekgladde wegen, het kostte Mollema zijn podiumplek. NOS-commentator Danny Nelissen kijkt vooruit naar de laatste bergrit van de 103de Ronde van Frankrijk.

Denk je dat Mollema zijn toptienplaats kan behouden?

"Ik vrees van niet, ik denk dat hij eruit valt. Het is ook maar afwachten hoe goed hij die valpartij verteert. Mollema heeft bovendien gisteren hard moeten werken om twintig seconden dicht te rijden naar de favorieten, maar dat lukte al niet. Dan gaat hij weer in de derde week veel verliezen..."

Dat is weleens eerder gebeurd, helaas.

"Ja, Mollema heeft de afgelopen drie jaar toptien gereden, maar in de laatste week verloor hij vaak veel tijd op de geletruidrager. En ook dit jaar weer."

Moet hij ook naar de mensen achter hem kijken?

"Ja, zeker. Joaquim Rodriguez staat maar tien seconden achter hem en Rodriguez reed goed gisteren. Sowieso staat iedereen in de toptien nog heel dicht bij elkaar."

  • NOS
    Het klassement na de negentiende etappe
  • NOS
    Routekaart van de 20ste etappe

Voor plaats twee wordt het nog wel een strijd dus?

"Ja, de nummers twee en vijf staan maar 1.05 uit elkaar. Richie Porte en Nairo Quintana hebben deze Tour niet super gereden, maar wel constant."

Waar denk je dat ze gaan aanvallen?

"Als ik zou meedoen, zou ik wachten tot de slotklim, de Col de Joux Plane. Die is echt heel zwaar en de afdaling is ook link. Het gaat hard, er zijn veel bochten. En dan wordt er ook nog regen voorspeld."

Moet Froome nog vrezen voor zijn eindzege?

"Normaal gesproken komt die niet in gevaar, maar we weten niet hoe groot de schade van zijn valpartij een dag later zal zijn. Toch denk ik dat Poels hem weer keurig de bergen over zal loodsen, zijn presteren vind ik echt grote klasse."

De Touruitzendingen van zaterdag bij de NOS

Tijd Programma Medium
12.50 uur Etappe 20: Megève- Morzine (146 kilometer) NPO 1 en NOS.nl
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
19.01 uur Tourjournaal NPO 1 en NOS.nl
22.11 uur De Avondetappe NPO 1 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl