NOS Wielrennen

Mollema had weer 'goede power in de benen'

Tevreden Mollema: kwam beter voor de dag dan gisteren

Na de slechte benen van gisteren in de bergrit naar Finhaut-Emosson was het voor Bauke Mollema hopen dat nachtrust een positieve invloed zou hebben op zijn onderstel. En jawel, de nummer twee van het algemeen klassement herstelde zich vandaag door een prima klimtijdrit te rijden. "Ik kon weer lekker afzien."

Tevredenheid alom bij de Nederlandse kopman van Trek, die zijn tweede plaats vasthield. Mollema zette de zeventiende tijd neer. Hij verloor daarmee weliswaar 1 minuut en 25 seconden op geletruidrager Chris Froome, maar wist het verlies op naaste concurrenten Adam Yates en Nairo Quintana te beperken tot respectievelijk twee en vijftien seconden.

"Ik heb gewoon een prima tijd neergezet. De tweede plaats behouden is goed", keek Mollema na afloop terug. "Ik ben blij dat ik beter voor de dag kwam dan gisteren, ik had goede power in de benen. Je weet dat deze tijdritten belangrijk zijn voor het klassement."

Op de hem kenmerkende manier trapt Bauke Mollema zichzelf omhoog tijdens de klimtijdrit

En dus had de 29-jarige ronderenner de dag van vandaag goed verkend. Zo was hij op de hoogte van de gevaarlijke laatste twee kilometers. Die gingen bergafwaarts en kenden een aantal scherpe bochten.

"Dat was wel een voordeel. Ik wist dat ik nergens hoefde te remmen. Ik kon me bovenaan volle bak op snelheid brengen, om daarna niet meer te hoeven trappen."

Droge mond

Het enige smetje op de rit van Mollema: hij verloor onderweg zijn bidon. "Ja, volgens mij al meteen bij de start. Ik reed in een kuiltje en zag daarna dat ik hem kwijt was. Gelukkig duurde de tijdrit maar een half uur, want wat drinken had zo af en toe wel lekker geweest. Ik had een aardig droge mond onderweg."

  • NOS
    De toptien van de klimtijdrit
  • NOS
    Het algemeen klassement na de achttiende etappe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl