Er is extra beveiliging bij de Tour
NOS Wielrennen

Tourorganisatie: etappe gaat door, twee keer minuut stilte

Ondanks de aanslag van gisteravond in Nice gaat de dertiende etappe van de Tour de France, een tijdrit over 37,5 kilometer, gewoon door. Dat heeft de organisatie besloten. De etappe wordt bestempeld als een eerbetoon aan de slachtoffers.

Ook zal vanmiddag na afloop van de tijdrit een minuut stilte in acht genomen worden door de Tour de France. Dat gebeurt nadat de laatste renner (Chris Froome) zal zijn gefinisht.

De ceremonie waarbij alle klassementsleiders op het podium worden gehuldigd zal een sober karakter krijgen, waarbij een minuut stilte zal worden gehouden.

De dag begon in de startplaats Bourg-Saint-Andéol eveneens met een minuut stilte. Voorafgaand aan het vertrek van de eerste renner (Sam Bennett) was er een minuut stilte. Zowel in de startplaats als finishplaats, en langs het parcours, is extra beveiliging.

De tijdrit vandaag voert de renners van Bourg-Saint-Andéol, op 220 kilometer ten westen van Nice, naar La Caverne du Pont d'Arc. De beveiliging is aangescherpt en alle officiële ceremonies zijn geschrapt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl