NOS Wielrennen

Sagan pakt ritzege, Froome stunt en wint opnieuw tijd

Tour de France 2016: samenvatting etappe 11

Peter Sagan heeft na een zinderende finale de elfde etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. In een sprint klopte de wereldkampioen Chris Froome, die met een tweede geslaagde coup twaalf seconden pakt op de concurrentie.

Op twaalf kilometer van de finish in Montpellier gingen Sagan en zijn ploeggenoot Maciej Bodnar, geletruidrager Froome en Geraint Thomas (beiden Sky) ervandoor. Nairo Quintana werd verrast door de actie van de Britse klassementsleider, de Colombiaan zat niet voorin in het peloton toen Froome aanviel.

Het algemeen klassement na de elfde etappe

De vier renners maakten gebruik van de chaos die ontstond door de harde wind. Ze pakten al snel een voorsprong op het peloton, waar de organisatie lange tijd ontbrak. Pas in de laatste vijf kilometer gingen de knechten van André Greipel en John Degenkolb op kop rijden, maar zij kwamen te laat.

Waaiers

Er werden vooraf waaiers voorspeld en op 73 kilometer van de streep ontstonden die ook. Een grote groep werd op achterstand gereden, onder anderen Wilco Kelderman miste de slag. 3

5 kilometer voor de meet vond de tweede groep weer aansluiting bij de kop van de wedstrijd. De enige twee koplopers van de dag, Arthur Vichot en Leigh Howard waren toen ook al lang en breed alweer ingerekend.

Op 73 kilometer van de streep in de elfde etappe ontstonden waaiers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl