NOS Wielrennen

Dumoulin kan het niet geloven: ik heb het gewoon geflikt!

Ongeloof overheerst bij Tom Dumoulin na zijn prachtige overwinning in de koninginnenrit van de Tour de France. "Het liep echt voor geen meter in de eerste week, en dan nu dit. Ik ben echt zo blij."

Woensdag verloor Dumoulin nog bijna 24 minuten op de winnaar en ook vrijdag ging het niet goed. "Het loopt niet. Ik ben niet goed genoeg", sprak de Limburger toen. Twee dagen later wint hij de zware bergrit naar Andorra. "De laatste dagen voelden mijn benen al steeds beter", erkent Dumoulin na zijn overwinning.

"Ik had echt de pest erin vorige week. Maar de ploeg zei tegen me: Tom, het maakt niet uit, ga je ding doen. En dat heb ik gedaan. Het is gewoon gelukt. Dit was misschien wel de zwaarste rit van de Tour en ik heb het gewoon geflikt", aldus een jubelende Dumoulin.

Op zo'n dertien kilometer van de finish sprong de Nederlander weg uit de kopgroep, aan de voet van de slotklim. Een berg eerder moest Dumoulin nog passen. "Daar had ik het moeilijk, maar ik ben daar mijn eigen tempo gaan rijden. Ik wist dat de anderen zich zouden gaan opblazen."

Na Vuelta en Giro nu in de Tour

De renner van Giant-Alpecin heeft nu in alle grote rondes een etappe gewonnen. In de Vuelta pakte hij twee ritzeges en droeg hij dagenlang de rode leiderstrui. In de Giro was hij de snelste in de openingstijdrit en reed hij zes dagen in het roze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl