Chris Froome finisht te midden van zijn ploeggenoten als winnaar van de Tour
NOS Wielrennen

Froome overweegt ook Vuelta te rijden

Chris Froome gaat na zijn overwinning in de Tour de France mogelijk ook van start in de Vuelta, de Ronde van Spanje. Dat verklaarde hij maandag tegenover Sky Sports. "Het is nog te vroeg om te zeggen dat het 100 procent zeker is, maar het behoort zeker tot de mogelijkheden", sprak hij.

Froome deed de uitspraken bij zijn terugkeer in Engeland, na zijn overwinning in de Tour. "Het lijkt me een geweldige uitdaging en het heeft altijd in mijn achterhoofd gezeten", aldus Froome. "Al zal het wel moeilijk worden om eventueel ook in de Vuelta voor de eindzege mee te strijden."

Twee grote rondes

De enige twee renners die beide rondes in één jaar wisten te winnen waren de Fransen Jacques Anquetil (1963) en Bernard Hinault (1978). Froome eindigde vorig jaar en in 2011 al eens als tweede in de Vuelta. In 2012 werd hij vierde.

Alberto Contador probeerde dit jaar zowel de Tour als de Giro te winnen. In Italië won hij wel, in Frankrijk werd hij vijfde in het eindklassement.

"Ik ga het nu eerst een paar dagen rustig aan doen", vertelde Froome. Daar kan Sky-directeur Dave Brailsford zich in vinden. "Hij is de eerste Brit die twee keer de Tour heeft gewonnen. Dat is geweldig en daar moet hij nu eerst van genieten", zei Brailsford.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl