NOS Wielrennen

Stralende Poels: dit maak ik misschien nooit meer mee

Meesterknecht Poels gaat een feestje vieren

De laatste meters van Wout Poels op de Champs-Élysées zijn ongetwijfeld de mooiste die hij ooit heeft gereden. Zij aan zij, arm in arm met Tourwinnaar Chris Froome kwam hij met zijn ploeg Sky stralend over de finish in Parijs.

"Een heel mooi moment", noemt Poels het. "Daar hebben we met z'n allen drie weken keihard voor geknokt. Dit ga ik niet heel vaak meer meemaken, echt geweldig." De Nederlander was vooral de laatste ritten in de Alpen goud waard voor zijn kopman Froome. "Het is supergaaf als je op die sleutelmomenten je steentje kunt bijdragen aan een Tourzege."

Wie denkt dat de Limburger morgen alleen maar feest kan vieren, heeft het mis. "We gaan eerst in een privéjet naar het hoofdkantoor van Sky in Londen. Daarna ga ik richting Boxmeer om dicht bij huis een criterium te rijden. Dat is ook wel mooi."

Blikje bier voor Poels

Ondanks het drukke programma voor morgen is er ook voor Poels tijd voor een biertje. Zijn ploeggenoot Geraint Thomas laat op Twitter weten dat de Sky-ploeg al begonnen is aan etappe nummer 22.

Mollema en Gesink blij met neutralisatie

Ook voor Bauke Mollema was het een prima einde van een goede Tour voor hem. Hij is zevende in het eindklassement geworden. Die plaats kwam niet meer in gevaar, want de laatste rit werd qua tijdverschillen geneutraliseerd na de eerste doorgang op de Champs-Élysées.

"Het was wel relaxed vandaag", vindt Mollema. "De neutralisatie zorgde voor veel minder stress. Iedereen in het peloton was er blij mee, wat mij betreft doen ze dit ieder jaar." De kopman van Trek vindt de slotetappe van de Tour doorgaans erg gevaarlijk.

Een mening die wordt gedeeld door Robert Gesink. "Het is beter zo. Wij zijn ook maar mensen en wij hoeven hier niet ons leven te wagen. De weg is niet zo goed als 'ie eruitziet op televisie. Op de Champs-Élysées stuitert het nogal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl