Alberto Contador heeft deze Tour vaak moeten afzien
NOS Wielrennen

Contador: blij dat ik het geprobeerd heb

Alberto Contador hoopte een onuitwisbare indruk te maken door dit jaar zowel de Giro als de Tour op zijn naam te schrijven. De realiteit was dat de Spanjaard in Parijs relatief anoniem als vijfde eindigde in het algemeen klassement. De inspanningen in de Giro wreekten zich.

De tweevoudig Tourwinnaar (2007 en 2009) kon de voorbije weken niet in het wiel blijven van winnaar Chris Froome en nummer twee Nairo Quintana. "Het grote probleem was de Giro", verklaarde Contador.

"Mentaal was ik er klaar voor"

"Ik heb daar heel erg goed moeten presteren, ik was daar elke dag uitgeput", zei Contador, die niettemin door eindzege in de Giro met veel vertrouwen in de Tour arriveerde. "Mentaal was ik er klaar voor, maar mijn lichaam had achteraf meer rust nodig."

Uiteindelijk finishte hij op 9 minuten en 48 seconden als vijfde achter Froome. "Het klopt dat veel rijders dromen van de vijfde plaats. Dat was niet mijn doel, maar ik ben blij dat ik het heb geprobeerd."

Als ik het niet had geprobeerd, had ik na mijn loopbaan afgevraagd of ik de dubbel Giro-Tour had moeten rijden. Nu weet ik dat.

Alberto Contador

Geprobeerd

"Als ik het niet had geprobeerd, had ik me na mijn loopbaan afgevraagd of ik de dubbel Giro-Tour had moeten rijden. Nu ken ik het antwoord", aldus Contador.

"Toch denk ik niet dat het onmogelijk is", voegde de Spanjaard eraan toe. "Maar het is moeilijk omdat niemand de ervaring heeft hoe je je hierop moet voorbereiden. Maar nogmaals, ik ben blij dat ik het heb geprobeerd."

Een karakteristiek beeld uit de Tour de France 2015: Contador in vijfde positie achter Valverde, Quintana, Froome en Nibali

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl