Geraint Thomas met achter hem geletruidrager Chris Froome
NOS Wielrennen

Thomas ligt niet wakker van zijn klassement

Met twee Alpenritten voor de wielen kan Robert Gesink zijn huidige zesde plaats in het algemeen klassement van de Tour de France mogelijk nog verbeteren. Daarvoor moet hij wel Geraint Thomas of Alberto Contador voorbij en Vincenzo Nibali en Mathias Frank achter zich houden. Thomas heeft niet een hoge klassering als doel, maar het veiligstellen van de gele trui van zijn Sky-kopman Chris Froome.

"Het zou gaaf zijn als ik deze klassering kon vasthouden, maar daar ga ik niet wakker van liggen", aldus Thomas. "Mensen als Nibali en Contador zitten vlak achter me. En ik denk eerlijk gezegd dat ze me wel passeren. En Gesink zit ook maar een minuut of zo achter me, dus die kan ook nog stijgen."

Thomas: ga nog wel wat plaatsen verliezen

Afhankelijk van ploeggenoten

Thomas heeft momenteel zes seconden voorsprong op Contador, 1.05 op Gesink, 1.30 op Nibali en 2.13 op Frank. Voor hem hangt als belangrijkste helper van Froome veel af van het optreden van zijn ploeggenoten. "Als zij goed rijden, ben ik op het einde aan de beurt. Dan kan ik voor het klassement blijven rijden."

De renners rijden vrijdag over 138 kilometer van Saint-Jean-de-Maurienne naar de aankomst bergop in La Toussuire en de rit van zaterdag over 110 kilometer eindigt op de legendarische Alpe d'Huez. Movistar is met Nairo Quintana op 3.10 achterstand en Alejandro Valverde op 4.09 hoopvol.

Froome: vrijdag wordt een beslissende dag

'Twee dagen die alles kunnen veranderen'

Waar Quintana en Valverde Froome donderdag niet konden verontrusten, zijn ze dat vrijdag en zaterdag wel van plan. "Twee dagen die alles kunnen veranderen", staat in de kop van een artikel op de website van de Spaanse formatie. "We gaan het spelletje op een andere manier spelen", zei Quintana.

Volgens Froome wordt vooral de etappe van vrijdag belangrijk. "Ik denk dat morgen beslissend wordt", zei hij donderdag. "Natuurlijk komt daarna de Alpe d'Huez, maar ik denk dat iedereen op dat punt alles geeft wat er nog in zit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl