NOS Wielrennen

Van Garderen stapt af, ook Kwiatkowski naar huis

Van Garderen is ziek en stapt af

Tejay van Garderen, de nummer drie van het algemeen klassement, is in de zeventiende etappe uit de Tour de France gestapt. Tijdens de Col de Colle-Saint-Michel, de derde beklimming van de dag, kneep de kopman van BMC in de remmen.

De zieke Van Garderen reed in het begin van de etappe al op achterstand. Hij werd door zijn ploeg nog wel teruggebracht naar het peloton, maar kort daarna besloot hij toch af te stappen. De 26-jarige Amerikaan, die nog in de opleidingsploeg van de Rabobank reed en enkele jaren in Alphen aan den Rijn woonde, stapte zwaar teleurgesteld in zijn ploegleiderswagen

Van Garderen stond voor aanvang van de rit derde in de stand met 3.32 minuten achterstand op geletruidrager Chris Froome.

Ook Kwiatkowski naar huis

De rit naar Pra Loup was nog meer renners te veel. Wereldkampioen Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick Step) hield het aan de voet van de Col d'Allos, de zwaarste klim van de etappe, voor gezien. De Pool is de veertiende renner die met de regenboogtrui om de schouders uit de Tour de France stapt. De vorige was Rui Costa in de editie van 2014.

Mollema verliest knecht

Bauke Mollema moet het in het restant van de Tour zonder de hulp van Laurent Didier doen. De Luxemburger is ziek en ging niet meer van start in de zeventiende etappe.

Ook kan er een streep door de namen van de Fransman Jerôme Coppel (IAM) en de Australiër Nathan Haas (Cannondale-Garmin). Beiden stapten al vroeg in de etappe af.

Kort na Van Garderen gaf ook de Ierse sprinter Sam Bennett (Bora-Argon 18) op. Bennett was de rodelantaarndrager in het algemeen klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl