NOS Wielrennen

Gesink: ik denk dat ik zevende word

Tevreden Gesink: ik ben sterk en gezond

Om half tien vanochtend begon de rustdag van Robert Gesink met een plasje bij de dopingcontrole. Niet lang daarna klom hij op zijn vertrouwde racefiets om toch nog wat meters bergop te rijden. "Ik heb het gevoel dat ik dat nodig heb."

Het waren tot nu toe twee mooie Tourweken voor de kopman van Lotto-Jumbo. In de allereerste bergrit demarreerde hij vroeg op de slotklim en eindigde uiteindelijk knap als vierde. Gesink was terug en Nederland kon weer trots op hem zijn.

Zevende en niet hoger?

Na alle tegenslagen de afgelopen jaren lijkt Gesink voor het eerst in vijf jaar weer de beste Nederlander te worden in het klassement van deze Tour de France. Hij staat momenteel zevende, twee plekken boven landgenoot Bauke Mollema.

"Ik denk dat ik ook rond de zevende plek ga eindigen", zegt Gesink. "Tenzij anderen nog een mindere dag gaan hebben. Maar ik ben tevreden met hoe het gaat. Ik ben sterk en gezond."

Net als zijn oud-ploegmaat Mollema, droomt de 29-jarige klimmer van een etappezege. Maar vanwege zijn hoge klassering zal dat een lastig verhaal gaan worden. "Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet ga proberen. Dan zal ik echt de beste moeten gaan verslaan, of ik moet de ruimte van ze krijgen."

Verhoeven is trots op Gesink

Net als Gesink zelf, is de ploegleiding ook tevreden met de prestaties van de Varssevelder. Vooraf werd er gehoopt dat hij rond de tiende plek zou kunnen eindigen. Na de demarrage van Gesink tijdens de eerste bergetappe, was ploegleider Nico Verhoeven dan ook verbaasd.

"Die aanval was zeker niet gepland. Dat was Robert zijn intuïtie en dat deed hij perfect. Dat hij het lang kon volhouden en zo kort eindigde achter Froome, daar zijn we trots op."

Nico Verhoeven is trots op Gesink

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl