NOS Wielrennen

Frisse Gesink verbaast zich over Barguil

Gesink is wel toe aan een rustdag

Dat Robert Gesink uitstekend in zijn vel zit deze Tour is geen geheim. Seconden na de finish in Gap had de kopman van Lotto-Jumbo zelfs weer genoeg adem over om zijn kinderen te begroeten: "Heb jij lekker gezwommen?"

En dat terwijl Gesink net een vreselijk hectische slotfase had meegemaakt in de zestiende etappe, met een zware klim en een turbulente afdaling. "In de klim was er veel tegenwind en ze reden best hard, vooral in het begin. Daarna ging het meer in mijn tempo. Ik voelde me goed."

Vlak voor de top plaatste Vincenzo Nibali een aanval. "Nibali ging en ik probeerde mee te schuiven, maar dat viel een beetje tegen. Toen heb ik maar even ingehouden met die groep in mijn rug en die afdaling voor de boeg."

Thomas gaat over de vangrail

In die gevaarlijke afdaling van de Col de Mans ontsnapte Gesink aan een valpartij toen Warren Barguil in de fout ging. De Fransman duwde onbedoeld wel Geraint Thomas over de vangrail. "Die Barguil riep zelf nog in het Frans: 'pas op, een bocht'. Maar vervolgens remt hij zelf niet eens en rijdt volle patat tegen die Thomas aan", uitte Gesink zijn verbazing.

De meesterknecht van Froome zat snel weer op de fiets, maar verloor wel meer dan een halve minuut. "Zo zie je maar, het hoeft niet eens je eigen schuld te zijn. Tijdens zo'n dag heb je heel veel van die bijna-momentjes."

Nibali

Uiteindelijk eindigde Gesink keurig in de groep met favorieten, maar verloor wel 28 seconden op Nibali. In de slotfase deed Gesink dan ook nog veel kopwerk om het verschil met Nibali beperkt te houden.

"Ik snap eigenlijk niet waarom niemand meewerkte, behalve Valverde dan. Of Nibali een gevaar is voor het klassement? Jazeker. Vooraf zou ik hem niet als concurrent beschouwen, maar dat wordt hij omdat hij een paar slechte dagen heeft. Nibali wordt steeds beter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl