NOS Wielrennen

Gesink: kwam nog bijna terug, op adrenaline

Gesink: ik was echt sterk

In de eerste elf etappes lachte het leven hem toe in de Ronde van Frankrijk. Maar vandaag kreeg ook Robert Gesink te maken met malheur. Aan de voet van de slotklim naar Plateau de Beille viel Gesink weg uit de groep met favorieten door een lekke band. Op het moment dat hij weer leek aan te sluiten, opende Alberto Contador de aanval. Domme pech.

"Het is natuurlijk akelig om onderaan zo'n klim lek te rijden. Daarna was het een tijdritje naar boven. Je staat daar even als een malle, maar ik had gelukkig snel een andere fiets. En toen was het volle bak naar boven. Ik kwam nog bijna terug. Op adrenaline, denk ik."

Minutenlang reed Gesink op een handvol meters van de groep met de gele trui. "Ik heb ze de hele tijd zien rijden, maar als je de aansluiting eenmaal kwijt bent, dan krijg je dat gat niet dicht."

Zonnig humeur

Uiteindelijk kwam Gesink als achttiende boven op Plateau de Beille. Gebroederlijk met Bauke Mollema reed hij over de finish, slechts 57 seconden achter de favorieten. In het klassement steeg hij zelfs een plekje. Door een slechte dag van Tony Gallopin staat Gesink nu zevende.

Het zonnige humeur van Gesink had dan ook nauwelijks geleden onder de pech en de stromende regen. "Ik was echt sterk. Net zo sterk als in de eerste bergetappe. Maar nu was het net even erachter, in plaats van net even ervoor", lachte hij. "Morgen weer een dag."

Gesink: ik sta er echt goed voor

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl