NOS Wielrennen

Colombia volgt volksheld via commentator op bierkratje

  • Pro Shots
    Nairo Quintana op het podium
  • AFP
    Quintana werd ook tijdens de tijdrit in Utrecht aangemoedigd door zijn landgenoten

Kan Nairo Quintana de Tour nog spannend maken? Het antwoord op die vraag komt elke dag de Colombiaanse huiskamers binnen vanuit een tentje dat is opgezet in de buurt van de finish. Want terwijl de meeste radiocommentatoren in professionele hokjes verslag doen van de koers, zit de Gio Lippens van Colombia onder een partytent op een bierkratje. Kijkend naar een heel klein tv'tje.

De Gio Lippens van Colombia doet commentaar van de verrichtingen van Quintana in de Tour

"Die luxe heb ik niet nodig", zegt de commentator van RCN Radio, het belangrijkste radiostation van Colombia. "Zo kan ik de etappe prima volgen en vertellen over Quintana, een grootheid in Colombia."

De commentator van RCN is de enige professionele journalist in de Tour uit Colombia. Om op de hoogte te blijven van de verrichtingen van Quintana is de hele natie afhankelijk van de man op zijn bierkratje.

Als er iemand is die het Chris Froome nog moeilijk kan maken, dan is dat de kleine Colombiaan wel. Hij staat in het klassement op ruim drie minuten van de Britse geletruidrager. Donderdag kan Quintana toeslaan, in de loodzware Pyreneeënrit naar Plateau de Beille.

Colombia houdt vertrouwen in Quintana

Maar of hij ook echt de Tour kan winnen? "In Colombia denken ze daar hetzelfde over als hier", zegt de commentator. "Ja, Froome oogt veel beter, maar de Tour is nog niet afgelopen."

"En Quintana is fit. Hij is de enige van de favorieten die nog een beetje mee kan met Froome. We hebben vertrouwen en blijven rustig. Quintana kan de Tour echt nog wel winnen."

De roots van Quintana

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl