NOS Wielrennen

Mollema: soms stonden we bijna stil

Mollema: vandaag zat er gewoon niet meer in

Het was niet de dag van Bauke Mollema. Hij kwam in de tiende etappe als zeventiende over de streep op ruim vier minuten van ritwinnaar Chris Froome. "Zulke grote verschillen had ik niet verwacht", erkende Mollema na afloop.

Mollema kon nog zich nog troosten met het idee dat hij niet de enige was die op de Col de Soudet minuten aan zijn broek kreeg. Ook Alberto Contador, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana werden door Froome op grote achterstand gereden. Mollema had geen verklaring voor dat slagveld. "Misschien speelde het warme weer een rol. En dat het de hele dag zo rustig ging, met zo'n ontploffing op de laatste klim. Dat heeft er bij mij ook ingehakt", zocht Mollema naar een oorzaak.

Op de steile gedeelten stonden we echt bijna stil. Dat schoot niet op.

Bauke Mollema

Mollema had al wel snel door dat het niet zijn dag zou worden. "Na een paar kilometer klimmen al, toen zat ik tegen mijn 'max' aan en vooral op de steile stukken had ik echt moeite." Mollema moest lossen en vond gezelschap bij een groepje rond Nibali. "Een paar ploeggenoten van hem bleven mooi tempo rijden. Maar op de steile gedeelten stonden we echt bijna stil. Dat schoot niet op."

Ook in het algemeen klassement staat Mollema dicht bij Nibali. De Italiaanse Tourwinnaar van vorig jaar staat tiende, Mollema een plaats lager. Zijn achterstand op geletruidrager Froome is al meer dan zeven minuten. Kan er een streep door zijn klassement? "Dat moeten we de komende dagen bekijken. Het is nog niet helemaal om zeep, maar de verschillen zijn wel heel groot."

En dat terwijl Mollema op de rustdag nog vol goede moed was. "Dat is het gekke. Ik voelde me goed de afgelopen dagen, maar vandaag zat er gewoon niet meer in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl