NOS Wielrennen

Emotionele Zeeman: Gesink verbaast ons allemaal

Zeeman emotioneel na superdag Gesink

Merijn Zeeman kon zijn emoties na de tiende etappe in de Tour de France amper de baas. De ploegleider van Jumbo-Lotto was diep geraakt door de prestatie van Robert Gesink in de eerste bergrit van de Tour de France. "Wat hij laat zien na alle tegenslag. Hij verbaast ons allemaal."

Zijn kopman verraste iedereen met zijn aanval op de slotklim. Gesink kwam als vierde over de finish, ver voor grote namen als Alberto Contador, Vincenzo Nibali en Tejay van Garderen. "Ik heb er geen woorden voor, ik had het nooit verwacht eigenlijk. Het is gewoon fantastisch", stamelde Zeeman, vechtend tegen zijn tranen.

Gesink maakt deze hele Tour al indruk. Niet alleen door zijn prestaties op de fiets, maar met zijn hele uitstraling. We zien deze weken een andere Gesink dan in de voorgaande jaren, toen hij vooral door tegenslag in het nieuws kwam. "Ik ben zo blij voor hem. Alle moeilijke momenten die hij heeft gekend. Dan is het gewoon fantastisch dat hij het dan, in zo'n bergetappe, laat zien. Dat is emotioneel", vertelde Zeeman.

Gesink verraste Ten Dam met aanval

"Gesink is super"

De aanval van Gesink kwam ook als verrassing voor zijn ploegmaat Laurens ten Dam. "Ik wilde net naar Robert toerijden om te zeggen: 'ik ben nog bij je', maar toen demarreerde hij al. Dat was super. Toen wist ik wel dat hij heel goed was."

"Het was nog veertien kilometer, dus heel vroeg, maar hij pakte direct een mooi gaatje", had Ten Dam vanuit het snel kleiner wordende pelotonnetje gezien. "Hij is super. Als je hier vierde wordt in de eerste bergrit, belooft dat veel goeds." En dus keek Ten Dam ook direct vooruit naar de volgende bergetappes. "Ik denk dat we hard gaan werken en een mooi plan moeten gaan maken, want het wordt alleen maar mooier zo natuurlijk. Goed hè?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl