NOS Wielrennen

Gesink rijdt in bergen op 'de Gesink-manier'

Gesink gaat in Tour voor 'de Gesink-manier'

Robert Gesink is na de eerste week van de Tour de France een tevreden man. "Ik had gedroomd dat ik na een week zo hier zou staan. Dat is gelukt en voor mezelf wordt het nu allemaal nog wel een beetje spannender", zei de kopman van Lotto-Jumbo in gesprek met Dione de Graaff.

Gesink staat op de eerste rustdag op een prima vijftiende plaats in het algemeen klassement, op 2.52 van geletruidrager Chris Froome. "De etappe naar Neeltje Jans was voor mij een teleurstelling, in de ploegentijdrit viel het resultaat gisteren tegen, maar voor de rest zijn we de week goed doorgekomen."

Open, scherp en vrolijk

Los van de prestaties valt ook de uitstraling van Gesink de eerste week op. De Varssevelder is open, scherp en vrolijk, zo krijgt hij steeds maar weer te horen. Dat vindt hij overigens niet erg. "Het is heel positief en leuk om te merken. Mensen die me goed kennen, weten dat ik zo ben. In de Tour heeft het de afgelopen jaren wat tegengezeten, dus ben ik niet altijd de persoon geweest die ik wil zijn. Nu zijn de omstandigheden goed, dus heb ik een wat relaxtere uitstraling."

De komende dagen trekt het peloton de Pyreneeën in. Gesink heeft op de rustdag de slotklim van morgen naar La Pierre Saint-Martin alvast verkend. "Een heel lastige, ik kende hem nog niet." Het strijdplan voor de Nederlander is daarbij duidelijk: hij wil het op zijn eigen manier gaan doen.

Gesink-manier

Aanvallen is daarbij niet per se nodig, stelt Gesink. "Als het de komende dagen niet zo loopt als ik hoop, dan zal ik ook af en toe aan moeten vallen. Maar ik hoop in eerste instantie op een Gesink-manier klassement te rijden. En dat is voor mij: aanklampen en op die hele goede dag iets extra doen."

Wat zijn de ambities van Gesink voor de komende twee weken? "Eigenlijk nog hetzelfde als eerst: de toptien in Parijs. En onderweg alles meepakken wat ik kan meepakken. Gezien waar ik vandaan kom en wat er allemaal voorgevallen is, denk ik dat dat een heel mooie prestatie zal zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl