Ivan Basso, vorige week onderweg naar de teampresentatie in Utrecht
NOS Wielrennen

Basso verlaat Tour wegens teelbalkanker

De Italiaanse wielrenner Ivan Basso heeft de Tour de France per direct verlaten. Bij de renner van Tinkoff-Saxo is teelbalkanker geconstateerd.

Basso kwam ten val in de vijfde etappe en hield daarna last van zijn teelbal. Een onderzoek in het ziekenhuis bracht een gezwel aan het licht. "We hebben het twee uur geleden gehoord. Ik moet nu stoppen", zo maakte hij op een persconferentie bekend. Basso reist zo snel mogelijk terug naar Italië.

Emotionele Contador

De 37-jarige Italiaan was in de Tour een van de knechten van Alberto Contador. De Spanjaard was ook bij de persconferentie en reageerde zeer emotioneel. "Dit is een harde klap voor de hele ploeg. Niemand had met dit slechte nieuws rekening gehouden. Ivan en ik hebben 120 van de afgelopen 180 dagen samen opgetrokken. Ik weet zeker dat we in Parijs weer samen zijn om een feestje te vieren." Ontroerd wenste Contador zijn ploeggenoot beterschap toe.

Basso eindigde twee keer op het podium in de Tour de France. In 2004 werd hij derde, een jaar later tweede. In 2006 en 2010 was hij de sterkste in de Giro d'Italia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl