NOS Wielrennen

Door een groene bril bezien, gaat het best goed met Giant

  • ANP
    Koen de Kort verbijt de teleurstelling na de tweede plaats van John Degenkolb in de kasseienrit naar Cambrai

In de schaduw van Mark Cavendish reed John Degenkolb naar de vierde plaats in de massasprint in Fougères. "Vierde in zo'n rit is eigenlijk helemaal niet slecht", vond Koen de Kort, de eerste luitenant van de Duitser bij Giant-Alpecin. "Dit voelt niet als een domper."

"Ik moet de sprint nog even precies terugkijken, maar ik denk dat we niet veel fout hebben gedaan. We hebben het een klein beetje omgedraaid, want Ramon Sinkeldam voelde zich heel goed. Dus die zou als laatste aangaan, maar uiteindelijk kwamen we toch een beetje in verdrukking. Als John wil winnen, moet dat echt perfect zijn. Zodat John een keer als eerste kan beginnen aan de sprint. Nu moeten we hopen op een foutje van Cavendish en Greipel. Dat gebeurde vandaag weer niet. Dan wordt hij vierde."

Plan-B: groen

Dat Degenkolb pure snelheid tekort komt om André Greipel of Mark Cavendish te kloppen, is inmiddels oud nieuws. Wordt het geen tijd voor een plan-B? Of is dat er al lang?

"Voor de Tour hebben we een paar ritten aangestreept voor Degenkolb: de kasseienrit en een paar lastige etappes in de tweede week", legt De Kort uit. "Hij is nog behoorlijk in de running voor de groene trui. Als Degenkolb volgende week een keer kan toeslaan, dan doet hij hele goede zaken. Want de kans is klein dat Greipel en Cavendish daarbij zitten."

Missen Dumoulin

"Natuurlijk ga je voor de winst en ben je teleurgesteld. Maar je moet ook naar het proces kijken", vond Roy Curvers. "We komen een paar mannetjes tekort. Ik denk dat je Tom Dumoulin gewoon heel erg mist, die kan twee kilometer met 65 in het uur rijden."

Toch wil Curvers zich niet neerleggen bij een rol als figurant in deze Tour. "Als je de dingen juist blijft doen, dan komt het succes wel. Voor hetzelfde geldt hadden we nu vijf dagen in het geel gereden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl