Michael Albasini
NOS Wielrennen

Orica-GreenEdge moet ook Albasini missen

De Tour de France is pas vijf dagen oud en toch is Orica-GreenEdge al drie renners kwijt. Simon Gerrans en Daryl Impey haakten af na de grote valpartij van maandag in België. Woensdag kwam daar Michael Albasini bij. De Zwitser heeft zijn linkerarm gebroken in de rit naar Amiens en stapt donderdag niet meer op.

Ziekenhuis

De Australische ploeg meldde woensdagavond dat de Zwitser Albasini twee keer was gevallen in de vijfde etappe naar Amiens. In het ziekenhuis kwam een breuk in de linkerbovenarm van de 34-jarige wielrenner aan het licht.

Misschien moet de ploeg de komende dagen ook nog afscheid nemen van Michael Matthews. Sinds de grote valpartij van maandag heeft hij dagelijks grote moeite om de eindstreep te halen. Hij staat door zijn blessures laatste in het algemeen klassement, op bijna een uur van geletruidrager Tony Martin.

Ploegentijdrit

De ploeg moet nu vrezen dat de ploegentijdrit van zondag, normaal gezien een specialiteit van de Australische formatie, een deceptie wordt. Orica won de ploegentijdrit in de 2013 in de Tour, net als de ploegentijdrit in de Giro d'Italia van 2014. Ook reed Orica de afgelopen jaren standaard op het podium in de ploegentijdritten op het WK. Dat deed de ploeg wel telkens met negen renners, niet met slechts zes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl