NOS Wielrennen

Gesink was verbaasd over neutralisatie

Gesink: veel jongens oneens met neutralisatie

Robert Gesink uitte na afloop van de derde etappe zijn onvrede over de Tourorganisatie, die besloten had de etappe te neutraliseren. Volgens Gesink was de situatie echter niet dermate ernstig en wordt er niet consequent gehandeld.

“Ik zei tegen Wout Poels: weet je nog toen wij een paar jaar geleden op de grond lagen, toen werd er helemaal niet gesproken over stilleggen”, refereerde de verbaasde Gesink aan hun valpartij in 2012.

“Veel jongens vonden het onterecht dat de organisatie de koers stopte. Iedereen was geschrokken, maar blij dat ze erlangs waren gekomen. Het klinkt gek, maar door de valpartij was het toch wat rustiger in het peloton.”

Angst

Gesink denkt te weten hoe dit soort voorvallen ontstaan. “Die valpartijen gebeuren juist door angst, daardoor doen jongens stomme dingen. Dat krijg je er niet uit door te zeggen: we leggen de koers stil en gaan rustig een klim op. Want daarna krijg je weer die onrust”, aldus Gesink.

“Op dat moment was ik het heel oneens met de beslissing van de organisatie, maar achteraf is het misschien wel een goede beslissing geweest. We hebben daarna in ieder geval een fatsoenlijk koersverloop gezien zonder valpartijen.”

Mollema

Net als Gesink wist ook Bauke Mollema ongehavend aan de finish te verschijnen. “Ik zat er bijna middenin”, aldus Mollema. “Gelukkig voor mij viel hij naar rechts. Ik dacht: als zijn fiets mijn kant op stuitert, ben ik er geweest. Het was bizar en dit gun je echt niemand.”

Mollema heeft ook zo zijn twijfels over de neutralisatie. “Ik heb dit nooit eerder meegemaakt. Er moet eigenlijk een protocol zijn dat ze het altijd doen. Want nu gebeurt het de ene keer wel en de andere keer niet. Het was chaos en een heel rare koers.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl