NOS Wielrennen

Ten Dam: bijna in de ambulance gedragen

Ten Dam: bijna in de ambulance gezet

Laurens ten Dam leek na een zware valpartij, in navolging van Tom Dumoulin, afscheid te moeten nemen van de Tour. De organisatie maakte zijn afstappen zelfs al wereldkundig. Onterecht, want de zwaar gehavende Ten Dam verscheen 'gewoon' aan de finish in Hoei.

"Nu gaat het wel weer", zei Ten Dam, terwijl hij met enkele grote wonden zijn verhaal deed. "Toen ik daar lag, ging ik bijna van mijn stokkie. Mijn schouder was heel lang uit de kom."

Een vroegtijdig afscheid leek aanstaande voor Ten Dam. "Ik had al een ander hesje aan en ze hadden me al bijna de ambulance ingedragen. Maar ik zei: ik ga die ambulance niet in. Gelukkig haalde ik de finish", aldus Ten Dam, die uiteindelijk op ruime afstand van etappewinnaar Joaquim Rodríguez als 192ste renner binnenkwam.

"Met één hand haalde ik gelukkig nog de finish. Laat me nu maar een week met rust. Als ik morgen aan de finish sta, heb ik nog vier dagen. De etappes in de Alpen zijn pas over twee weken en ik bijt voorlopig wel door. Ik heb niet zo hard getraind om zo dicht bij huis af te stappen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl