Wilco Kelderman rijdt teleurgesteld over de finish op Neeltje Jans
NOS Wielrennen

Ook schoonfamilie Kelderman baalt van pechdag

Bij de Spijkernisserbrug, aan het parcours van de tweede etappe van de Tour, zaten zondagmiddag drie supporters die op één renner in het bijzonder wachtten. Het was de schoonfamilie van Wilco Kelderman.

Rebecca Talen, de vriendin van Kelderman, kijkt met ouders naar de livestream en houdt de positie van Kelderman zo goed mogelijk in de gaten. "Ik heb gezegd waar ik zou staan. Misschien krijg ik een knipoog."

Derde in Ronde van Vlaanderen

'Hopelijk aanstaand schoonvader' John Talen was zelf ook geen onverdienstelijk renner. Hij reed vier keer de Tour, twee keer de Giro en drie maal de Vuelta. Toch was Talen meer een renner van de klassiekers, met een derde plaats in de Ronde van Vlaanderen in 1990 als mooiste prestatie.

"Wilco en ik zijn echt totaal niet te vergelijken. Ik kon een kilometer keihard rijden, maar was geen klassementsrenner. Ik woog toen ook boven de tachtig kilo. Wilco is veel lichter, onder de zeventig denk ik zelfs."

Schoonmoeder Marjan, vriendinnetje Rebecca en schoonvader John Talen wachten op Wilco Kelderman.

Vlak voordat Kelderman voorbij zijn schoonfamilie rijdt, valt hij. "Potverdorie, weer een valpartij", roept moeder Marjan. "Ja, staat hij weer." Een teleurstellende dag voor de schoonfamilie van Kelderman.

Pal voor het huis van de familie Talen moet hij alle zeilen bijzetten om terug te komen in het peloton. "Ik denk niet dat hij mij gehoord heeft, hij was hard bezig om terug te komen tussen de auto's", zegt Rebecca teleurgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl