Actoevoerende agenten blokkeren het fietspad van de Erasmusbrug.
NOS Nieuws

Politie voert actie bij de Tour

Politiemensen uit het hele land voeren vandaag actie in Rotterdam, rond de Tour de France. Ze demonstreren daarmee voor een betere cao. Waterpolitie en agenten met auto's en fietsen verzamelen zich in Rotterdam. In totaal worden een paar honderd politiemensen verwacht.

Aanvankelijk waren de politiebonden van plan om een grote verkeerscontrole te houden op de Erasmusbrug, op de route van de Tour. Ze waren van plan de reclamekaravaan, die vooruit rijdt op de wielrenners, te controleren waardoor de etappe naar Neeltje Jans zou worden vertraagd.

Maar nadat minister Van der Steur en de gemeente Rotterdam een rechtszaak hadden aangekondigd, is afgesproken dat de acties geen vertraging gaan opleveren voor de Tour de France. Het kort geding werd daarop afgeblazen.

Spandoek

Op de Erasmusbrug is nu een groot spandoek opgehangen met de tekst: 'Van der Steur: kom over de brug'. Ook staat de brug al vol met politievoertuigen waardoor fietsers die nu over de brug willen moeite hebben om er door te komen. Verder zullen actievoerende agenten de reclamekaravaan begeleiden langs de Coolsingel, het Hofplein en over de Erasmusbrug.

De politie voert al meer dan vijftien weken actie voor een betere cao.

  • NOS
  • NOS
  • Twitter @jandekoning
    Een spandoek op de Erasmusbrug
  • NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl