NOS Voetbal

Prudhomme: ik heb zin om hier terug te komen

Prudhomme: dit enthousiasme zie je nergens

Magnifiek, zo omschrijft Tourbaas Christian Prudhomme de start van de Ronde van Frankrijk in Utrecht. "We verwachtten een groot feest. En dat is het ook geworden. Met een enthousiaste menigte die alle toppers toejuichte. Het enige land waar relatief meer mensen de Tour volgen dan in Frankrijk is hier in Nederland. Er is hier een enthousiasme voor het wielrennen dat je nergens anders ziet."

Prudhomme toont zich in zijn nopjes met Utrecht als stad voor de Grand Départ. En niet alleen vanwege de fraaie omstandigheden voor de befaamde etappekoers. "De rust van Utrecht in de avond vond ik ook heel prettig. In het centrum was geen lawaai, alleen pratende mensen. Geen autolawaai, heel vredig. Dat maakt dat ik zin heb om hier terug te komen. En niet alleen voor de Tour."

Hij gaat desgevraagd ook in op Lars Boom en de affaire rond zijn lage cortisolgehalte. "Voor mij is het geen affaire. We hebben een nare historie met veel valsspelers. Om het eigen imago te verbeteren heeft het wielrennen zelf zwaardere regels ingesteld", verwijst hij naar de MPCC, de vereniging van professionele wielerteams die zich inzet voor een geloofwaardige wielersport. "Dat zie je in geen enkele andere sport. Maar onze regels zijn niet overtreden. Dus wat mij betreft is er geen affaire."

Christian Prudhomme (r) ontmoet Koning Willem-Alexander

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl