Tom Dumoulin na de finish
NOS Wielrennen

Dumoulin: ben er wel een beetje kapot van

"Als ik eerlijk ben, baal ik alleen maar harder naarmate de tijd vordert. Ik ben er echt wel een beetje kapot van." Anderhalf uur nadat Rohan Dennis op het podium in Utrecht de gele trui om zijn schouders trok, keek Tom Dumoulin nog eens terug op zijn tijdrit. Samen met het hele land droomde de Limburger van de zege, maar hij werd uiteindelijk vierde.

"Ik reed gewoon een hele goede tijdrit", vond Dumoulin. "Daarmee heb ik laten zien dat ik onder druk gewoon heel goed kan presteren. Maar ik had vandaag het geluk niet aan mijn zijde."

'Dennis wel heel snel'

De renner van Giant-Shimano koos ervoor om vroeg te starten, vanwege kans op regen en onweer. Van de favorieten meldde alleen Dennis zich eerder op het parkoers. En dus zag hij eerst Jos van Emden naar een toptijd rijden, korte tijd later verbeterd door Dennis.

"Van de tijd van Jos heb ik nooit gedacht dat het de winnende zou zijn." Bij Dennis was dat anders. "Zo, die Dennis is wel heel veel sneller dan de rest. Dat dacht ik. Ik heb nooit gedacht: dat haal ik niet. Misschien is mijn tijdrit nog wel sneller?"

Dumoulin: ben er wel een beetje kapot van

Acht tellen

Uiteindelijk kwam Dumoulin acht seconden tekort om de eerste Nederlandse geletruidrager na Erik Breukink in 1989 te worden. De tijd die een bokser krijgt om zich na een dreun van het canvas op te richten. "Er wordt gezegd dat de wind een rol heeft gespeeld. Maar achteraf is het mooi wonen."

En dan was er nog een incident met de Portugees Tiago Machado in de slotkilometer op de Utrechtse Croeselaan. "Het klinkt als excuses zoeken", klonk het schoorvoetend. "Ik zag dat ik hem niet kon inhalen en ook in de bocht zat ik nog met hem te klooien. Maar dat scheelde geen acht seconden."

Gooi naar geel

Maandag staat de slotklim op de Muur van Hoei op het programma. Dan zou Dumoulin opnieuw een gooi kunnen doen naar het geel. "Dat begint nu wel te spelen, ja. Maar ik ben vooral heel erg teleurgesteld. Ik heb nu even helemaal geen zin in morgen of overmorgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl