Jos van Emden was de snelste halverwege
NOS Wielrennen

Van Emden was halverwege de allerbeste

Jos van Emden was zaterdag misschien wel de grootste verrassing tijdens Le Grand Départ. De Nederlander van Lotto-Jumbo werd knap vijfde tijdens de tijdrit en wist zelfs de snelste tussentijd te noteren.

Van Emden kwam in 7.27 langs het eerste meetpunt. Daar kwam helemaal niemand onder, zelfs winnaar Rohan Dennis, Tony Martin, Fabian Cancellera en Tom Dumoulin niet. Had er dan nog meer ingezeten? "Het is wel echt heel warm. De laatste vier kilometer werden minder. Ik zag dat ik halverwege wel de snelste was."

Van Emden: sfeer is echt fantastisch

Tijd in zijn hoofd

Dat de 30-jarige Van Emden kan tijdrijden, is bekend. Maar dat hij zó hard zou rijden, had hij zelf ook niet helemaal verwacht. Wel wist hij dat een tijd rond de vijftien minuten wel eens heel goed kon zijn. "Ik heb nooit een tijd in mijn hoofd gehad, maar ik wist wel dat je met vijftien minuten het goed zou doen. Dus in dat opzicht heb ik heb goed gedaan."

Uiteindelijk klokte Van Emden 15.11, slechts vijftien seconden boven de winnende tijd van Dennis. Hoe hij tot deze prestatie kwam? Van Emden heeft wel een idee. "De sfeer is echt niet normaal. Nee, echt niet normaal. Dit is fantastisch om mee te maken. Het is net een tunnel waar je doorheen rijdt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl