Topdrukte langs het Tourparcours in Utrecht
NOS Nieuws

Tourstart in Utrecht trekt 350.000 toeschouwers

In Utrecht stonden bij de start van de Tour de France om 14.00 uur zo'n 350.000 mensen langs het parcours. Dat aantal werd ook ongeveer verwacht, zegt een woordvoerder van de gemeente. Wel werden in de dagen ervoor ook hogere aantallen genoemd, van 400.000 tot een half miljoen bezoekers.

De drukte en hitte in de stad, met temperaturen van zo'n 32 graden, heeft nog niet tot grote problemen geleid. Het Rode Kruis behandelde tot nu toe 88 mensen en verwees drie mensen door naar het ziekenhuis.

"Het merendeel van de klachten heeft te maken met de hitte", zegt een woordvoerder van de hulporganisatie. "Dan moet je denken aan duizeligheid en mensen die flauwvallen. Opvallend is dat veel mensen last hebben van zonnebrand in hun ogen doordat ze zweten."

Looproute tijdens de tour

Afgezet

In verband met de hoge temperaturen zijn er door de hele stad veel hulpverleners aanwezig. Ook worden de wielerliefhebbers met borden gewaarschuwd om goed te blijven drinken.

Een aantal plekken in de stad is afgezet vanwege de drukte. Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om enkele "beperkte punten".

  • NOS
    Bij de kruising Catharijnesingel/Bleekstraat mochten toeschouwers wel naar buiten, maar niet naar binnen
  • NOS
    Bij de kruising Catharijnesingel/Bleekstraat mochten toeschouwers wel naar buiten, maar niet naar binnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl