De huldiging vorig jaar in Parijs. Tourwinnaar Vicenzo Nibali in het geel, de Fransman Thibaut Pinot in het wit als beste jongere, de Slowaak Peter Sagan in de groene puntentrui en de Pool Rafal Majka als winnaar van het bergklassement in de bolletjestrui. Wie worden hun opvolgers?
NOS Wielrennen

Nibali en Quintana scoren hoog bij NOS-Tourploeg

Volgens de kenners zijn er in de Tour de France van dit jaar vier grote favorieten voor de eindzege: Alberto Contador, Chris Froome, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana. Vier leden van de NOS-Tourploeg voorspellen wie van de favorieten de gele trui in Parijs om zijn schouders mag hangen.

Dione de Graaff reist in Frankrijk de Tour achterna, Jurgen van den Berg presteert Radio Tour de France, Maarten Ducrot voorziet de etappes op televisie van commentaar en Herman van der Zandt verkent iedere dag in Studio Tour de etappe van morgen.

Wie wint de Tour de France?

Dione de Graaff: Vincenzo Nibali. Ik vind hem echt leuk koersen. Alberto Contador ook wel, maar ja. Nibali valt veel aan, maar het mislukt ook wel eens.

Jurgen van den Berg: Ik doe gewoon gek en zeg Nairo Quintana. Omdat er zo veel mooie verhalen om hem heen hangen. Dat hij vroeger met een herenfiets van het ene naar het andere dorp moest bijvoorbeeld.

Maarten Ducrot: Ik zeg ook Quintana. Het is niet wie ik denk, maar wel wie ik hoop dat er wint. Hij is een overlever uit de achterbuurten van de Andes. Alles is tegenwoordig planmatig en schematisch in de topsport, maar dat past niet bij hem. Ik hoop dat de topsporter wint van de robot.

Herman van der Zandt: Nibali. Ik hoor veel mensen Quintana zeggen, omdat er veel aankomsten bergop zijn. Maar ik denk dat hij last zal hebben van de kasseien. Nibali kan alles goed. Hij is fitter dan Contador. En Chris Froome, ik weet het niet. Ik ga voor de Haai van Messina.

  • EPA
    Kan Vicenzo Nibakli zijn Tourzege van vorig jaar herhalen?
  • AFP
    Lukt het Chris Froome weer de beste Tourrenner te worden?
  • EPA
    Nairo Quintana wordt gezien als een van de beste klimmers van het wielerpeloton. Kan hij de Tour de France naar zijn hand zetten?
  • EPA
    Alberto Contador won dit jaar al de Giro d'Italia. Lukt het de Spanjaard een dubbelslag te slaan?

Welke Nederlander gaat hoge ogen gooien?

Dione de Graaff: Wout Poels. Hij is zo goed, maar mag niks als knecht van Froome. Hij is echt super en kan misschien nog wel een goede uitslag rijden.

Jurgen van den Berg: Laurens ten Dam. Hij heeft goed getraind in Amerika en heeft zich nog niet hoeven laten zien. Hij zegt dat hij helemaal scherp is en zou zomaar in de toptien kunnen rijden.

Maarten Ducrot: Bauke Mollema. Die zie ik graag op het podium. Hij is al zesde en tiende geworden in de Tour, maar dat weet niemand meer precies. Ik hoop dat hij nu ontketend is en echt gaat koersen. Ik vrees het ergste, maar ik hoop het zo.

Herman van der Zandt: Alle ogen zijn natuurlijk gericht op Tom Dumoulin, maar ik zeg Robert Gesink. Hij is een goede ronderenner, van wie de verwachtingen natuurlijk zijn bijgesteld. Hij is aan het terugkomen en ik ben benieuwd wat hij gaat doen.

  • ANP
    Laurens ten Dam kende een moeilijke seizoenstart. Kan hij zich toch in de Tour de France onderscheiden?
  • EPA
    Wout Poels is de knecht van Chris Froome. De Limburger kan zelf ook aardig klimmen. Komt hij in het klassement van de Tour de France bovendrijven?
  • ANP
    Bauke Mollema vertrok naar Trek en is de kopman van die ploeg in de Tour. Kan hij het podium in Parijs halen?
  • ANP
    Robert Gesink was in het verleden de Nederlandse hoop voor het klassement in de Tour. Na moeilijke seizoen lijkt hij nu weer superscherp. Podiumkandidaat?
André Greipel jaagt als sprinter op etappezeges in de Tour de France

Wie wordt de sprintkoning van deze Tour?

Dione de Graaff: André Greipel! Ik zit ook een beetje aan Mark Cavendish te denken, maar ik heb Greipel in Utrecht in het echt gezien en dat is echt niet normaal. Met zulke benen en zo'n lijf, daar kun je niet omheen.

Jurgen van den Berg: Ik heb wel iets met John Degenkolb. De man met de snor. Hij voelt nu niet de druk van de afwezige Marcel Kittel, dus misschien gaat het hem nu eens lukken in de Tour.

Maarten Ducrot: Het ligt redelijk open, het hele sprintersgilde is de weg kwijt. Weet je wat: Ramon Sinkeldam. Dat lijkt me wel leuk, dat hij er op een onverwachte manier een klap op kan geven. En dan gewoon op de Champs d'Élysées, kan mij het schelen.

Herman van der Zandt: Ik ben bij al die aankomsten geweest. Sommige zijn biljartlakens, bij andere zit er een knikje in. En als het zo warm blijft.... ik ga voor Alexander Kristoff. Hij kan de Ronde van Vlaanderen rijden en dan ook nog genoeg over hebben in de sprint. Kristoff is toch een van de smaakmakers van het seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl