Burgemeester Van Zanen van Utrecht vanochtend
NOS Nieuws

Tourburgemeester Van Zanen heeft last van 'gezonde spanning'

Burgemeester Van Zanen van Utrecht heeft er het volste vertrouwen in dat de start van de Tour goed verloopt. "Ik heb er enorm veel zin in", zei hij vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal. Het mooie weer heeft daar volgens hem een groot aandeel in. Wel heeft de burgemeester last van gezonde spanning.

Van Zanens grootste zorg is of het publiek zich vandaag vermaakt, zegt hij. "Wordt het leuk, worden het er veel, kunnen we het aan. Ik heb er alle vertrouwen in, maar dat moet dus goed gaan", zei de burgemeester.

Bescherming tegen hitte

Hij adviseert bezoekers dringend om zich goed te beschermen tegen de hitte. Mensen krijgen het advies om zich in te smeren met zonnebrandcrème en een hoofddeksel op te doen en genoeg water te drinken. Ook vrijwilligers die langs de route staan hebben instructies gekregen om mensen erop te attenderen.

Sinds 20.00 uur gisteravond mogen auto's zonder een speciaal vignet de stad niet meer in, maar daar wordt nauwelijks op gecontroleerd. Van Zanen zegt dat de gemeente er een beetje soepel mee omgaat. "Mensen moeten natuurlijk wel naar huis en eruit kunnen." Vanaf 14.00 uur wordt het rond het parcours wel helemaal afgesloten.

"Het wordt een mooie dag"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl