NOS Wielrennen

Boom is realistisch over tijdrit

Boom is al blij met toptien

Een dag voor de start van de 102de Tour de France kijkt Lars Boom reikhalzend uit naar de tijdrit door Utrecht. De renner van Astana geniet nog na van de ploegenpresentatie van donderdag. “Dat was wel heel erg speciaal om mee te maken.”

Waar iedereen naar Tom Dumoulin kijkt, klinkt zo af en toe ook de naam van Boom als favoriet. Zelf denkt hij daar anders over. “Ik heb mijzelf nooit als favoriet bestempeld en zal dat nu ook niet doen. Ik denk dat een plek bij de eerste tien erg mooi zou zijn.”

Tot een aantal jaar geleden was het parcours in Utrecht perfect geweest voor de voormalig wereldkampioen veldrijden, maar de jaren op de weg hebben effect gehad op zijn explosiviteit. “Jammer genoeg is die tijd niet meer. Het is snel minder geworden nadat ik ben gestopt met crossen.”

Kasseienrit

Boom kijkt na zijn mooie overwinning van vorig jaar uiteraard ook naar de kasseienrit van volgende week dinsdag naar Cambrai. “Het zou weer zo’n mooie dag kunnen worden, maar we zullen moeten zien hoe de etappe verloopt.” Daarmee doelt hij op zijn kopman Vincenzo Nibali, die hij moet behoeden voor tijdverlies. “Als hij lek rijdt, dan zal ik op hem moeten wachten, maar ik hoop dat we samen van voren zitten en tijd kunnen pakken op de rest.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl