Tejay van Garderen luistert naar Greg van Avermaet tijdens de ploegenpresentatie
NOS Wielrennen

Op die zwangerschap na, draait alles om Tejay

Het doel van BMC is helder deze Tour de France: Tejay van Garderen op het podium in Parijs. De gehele ploeg is gebouwd rondom de Amerikaan die vorig jaar vijfde werd.

De uitslagen van de 26-jarige klimmer waren dit jaar nog niet heel aansprekend met alleen een etappe-overwinning in de Ronde van Catalonië en een tweede plaats in de Dauphiné, maar zelf gelooft hij in de doelstelling.

“Ik heb dingen in de trainingen laten zien die mij veel vertrouwen geven voor de komende weken. Na vorig jaar ben ik gegroeid als sportman en het voelt erg goed dat ik de steun krijg van het hele team.”

Uitgerekende datum

Een van zijn helpers is Greg van Avermaet. De Belg gaat met een apart gevoel van start en weet vrijwel zeker dat hij Parijs niet gaat halen.

“Mijn vrouw staat op het punt te bevallen. De uitgerekende datum is gelijk met de laatste etappe, maar ik vermoed dat ik na de ploegentijdrit naar huis ga om de bevalling mee te kunnen maken. Mocht het eerder zijn dan ga ik snel even op en neer.”

Greg van Avermaets gedachten dwalen regelmatig af naar zijn zwangere vrouw

Spektakel

Na een sterk voorjaar met podiumplekken in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kijkt Van Avermaet vooral uit naar de eerste week. Daarin moet hij er in eerste instantie voor zorgen dat Van Garderen die goed doorkomt, maar hij hoopt toch ook zelf een kans te krijgen.

“Uiteraard kijk ik ook naar de kasseienrit naar Cambrai. Die etappe heb ik woensdag verkend en die gaat voor spektakel zorgen. De stroken liggen er relatief goed bij, het is geen Bos van Walliers, alleen het gaat zeker voor verschillen zorgen.”

Zaterdag heeft BMC ook een ijzer in het vuur. Rohan Dennis is een van de kanshebbers tijdens de tijdrit. Onder anderen Fabian Cancellara noemde hem als kanshebber voor de eerste gele trui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl