NOS Wielrennen

Dumoulin geniet en Gesink beeft

Tom Dumoulin werd tijdens de ploegenpresentatie in Utrecht onthaald als een popster. En Robert Gesink stond te beven als een rietje. Over een ding waren de renners van de 102de Tour de France het eens: het publiek in Utrecht is geweldig.

Voor topfavorieten Alberto Contador en Chris Froome is overduidelijk dat de Nederlanders wel iets met wielrennen hebben. "Er zijn hier zoveel mensen die op een fiets zitten. Dat is heel anders dan in Spanje", zegt Contador. "Je kan zien dat fietsen hier een groot onderdeel van de cultuur is", beaamt Froome. "Je voelt je hier heel erg welkom."

Popster Dumoulin

Toch leken de meeste mensen in Utrecht niet gekomen te zijn voor de klassementsmannen, maar voor de nieuwste Nederlandse wielerheld Tom Dumoulin. De opkomst van tijdrijder, die zaterdagmiddag een gooi gaat doen naar het eerste geel, leverde verreweg het meeste geluid op. "Er werd wel veel gejuicht, ja."

De druk op de schouders van Dumoulin is hoog en dat baarde de Limburger af en toe wel zorgen. "Maar nu wordt het eigenlijk alleen maar leuker. Ik was bang dat de laatste weken een beetje stressvol zouden zijn, maar dat valt mee. Het is nu gewoon genieten. Blijkbaar lukt me dat zonder er veel moeite voor te doen, daar ben ik blij om."

Dumoulin toegejuicht door Utrechts pubiek

"Alsof ik al gewonnen had"

Ook Robert Gesink, die na een jaar weer terugkeert in de Tour, genoot van de ambiance. Maar de zenuwen gierden door zijn lijf. "Ik stond te beven als een rietje op het podium. Dit is wel heel erg tof om mee te maken. We werden rondgevaren in een bootje en het voelde alsof ik de Tour al gewonnen had."

Als de Tour zaterdag officieel begint zal Gesink er waarschijnlijk een stuk relaxter bij zitten. "Het is wel iets anders dan bij mijn vorige Tour-deelnames. Ik voel me fris. Ik ben iets ouder geworden, heb veel meegemaakt en hoop dat dat in mijn voordeel is."

Lotto-Jumbo vaart en fietst Utrecht binnen
Mollema filmt eigen opkomst

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl