NOS Nieuws

Utrechtse Tourkoorts loopt hoog op bij ploegenpresentatie

Tourploegen gepresenteerd in Utrecht

Dat de Tourkoorts hoog is opgelopen in Utrecht, bleek vanavond wel in Park Lepelenburg in het centrum van de Domstad. Daar stond het bomvol mensen die de ploegenpresentatie van de Tour de France wilden zien, waar de 198 wielrenners van de 22 deelnemende ploegen zich voorstelden aan het publiek.

De wielrenners werden in bootjes over de singel naar het park gebracht, waar ze warm werden onthaald door presentator Herman van der Zandt. Die sprak met een aantal bekende renners, onder wie de Nederlandse toppers Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Robert Gesink.

Dumoulin geldt als een van de favorieten voor de tijdrit van bijna 14 kilometer in en rond Utrecht zaterdag, maar legt de druk zelf niet zo hoog. "Niets moet", zei hij op het podium.

Woordje Spaans

Van der Zandt kon het niet alleen met Nederlands en Engels af, hij moest ook een woordje Spaans en Frans spreken om zijn vragen aan de wielrenners te stellen. Vooraan in het publiek zaten oud-wielrenners Bernard Thévenet, Bernard Hinault, Joop Zoetemelk en Jan Janssen.

  • ANP
    Team Giant Alpecin komt op een boot aan bij Park Lepelenburg voor de ploegenpresentatie van de Tour de France
  • ANP
    Team Lotto-Jumbo tijdens de ploegenpresentatie voor de Tour de France
  • ANP
    Publiek langs de kant tijdens de ploegenpresentatie
  • ANP
    Toeschouwers langs de Maliesingel kijken naar de ploegenpresentatie op grote schermen
  • Beau Blaschke / NOS
    Ook na de ploegenpresentatie is het nog druk vanwege verschillende optredens

Het publiek reageerde enthousiast op de renners, die vanaf het podium een kleine ronde rond het park fietsten. Het enthousiasme bleek ook wel uit het filmpje dat Bauke Mollema op Twitter had verspreid, waarop veel wielerfans te zien zijn.

Het feest in Park Lepelenburg is nog niet voorbij. Tot 23.00 uur vanavond zijn er optredens van verschillende artiesten.

Tourgekte

Vanmiddag liep het park snel vol met mensen die de ploegenpresentatie wilden zien. Net na het middaguur meldden de eerste wielerfans zich al.

Ook in andere delen van Utrecht is er sprake van Tourgekte. Zo staat onder meer de Jaarbeurs de komende dagen in het teken van de Grand Départ. Daar is het knooppunt ingericht van de radio- en televisieploegen die de komende drie weken de Tour volgen. Volgens de organisatie reizen er 92 televisienetwerken, 58 radiostations en 373 kranten mee. 2000 journalisten zijn geaccrediteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl