NOS Wielrennen

Ondanks mindere voorbereiding mikt Mollema op topvijf

  • ANP
    Bauke Mollema tijdens de presentatie
  • ANP
    Bauke Mollema showt zijn fiets

De Tour-voorbereiding van Bauke Mollema ging niet helemaal zoals hij had gehoopt. De Nederlandse renner van Trek had in het Critérium du Dauphiné last van zijn rug en pas in de laatste weken is de pijn langzaam weggezakt. Nu is Mollema fit en durft hij zich zelfs aan een voorspelling te wagen.

"Er is een heel grote groep die in de topvijf kan rijden en ik denk dat ik er daar een van ben", zegt Mollema tijdens de ploegenpresentatie. Hij is blij dat zijn rug weer goed aanvoelt.

Mollema is klaar voor de Tour

"Ja, daar had ik nog last van. Met een team soigneurs en een osteopaat heb ik hard gewerkt om fit te worden. Het was niet de beste voorbereiding in de Dauphiné, maar alles is nu zeker goed."

Hitte is geen probleem

Dat het zaterdag tijdens de Grand Départ in Utrecht 40 graden kan worden, vindt hij geen probleem. "Ik kan goed tegen de hitte. De afgelopen weken was het in de Sierra Nevada al tegen de veertig graden. Dus dat gaat voor mij geen probleem opleveren", denkt Mollema.

"Het was gek om hier in Utrecht te komen met het vliegtuig, want het is eigenlijk maar anderhalf uur rijden van mijn woonplaats Leeuwarden. Ik zie uit naar starten in Nederland. Ik heb dat een keer eerder meegemaakt. Met de Giro, die toen in Amsterdam was. Dat was echt een speciaal gevoel. En dan is de Tour nog groter dan de Giro."

Ondanks mindere voorbereiding mikt Mollema op topvijf

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl