Bauke Mollema tijdens de training in Andalusië
NOS Wielrennen

Mollema hoopt dankzij late hoogtestage op Tour-succes

Even leek het erop dat Bauke Mollema weer een blessure had. Hij greep met zijn handen richting zijn onderrug. Maar het zat toch anders. "Geintje!", riep Mollema, gevolgd door een harde lach.

De Nederlander van Trek bereidt zich in Spanje voor op de Tour de France, die over twee weken van start gaat. Hij doet dat op hoogte, in Sierra Nevada. Een gebergte dat ligt boven de stad Granada, in Andalusië. De sfeer is ontspannen, maar tegelijkertijd serieus. Mollema denkt dat de hoogtestage de beste voorbereiding is voor de Tour.

"Volgens mij doet iedereen dit tegenwoordig. Sommigen zelfs meerdere keren per jaar. Ik ben hier nu voor de Tour en dan wil je je toch optimaal voorbereiden. Ik heb de laatste twee jaar goede ervaringen gehad met hoogtestages", aldus Mollema.

Ik ga niet van te voren zeggen: ik wil minimaal top-10 of top-8, of wat dan ook.

Bauke Mollema

Die grap over zijn rugblessure kwam overigens niet helemaal uit het niets. De 28-jarige Groninger kreeg in de Dauphiné weer last van zijn rug, een blessure die hij april opliep bij een valpartij in de Ronde van het Baskenland.

Tot 1 juli in de bergen

"Maandag was het even stijf en liep ik wat moeilijk. Maar sindsdien gaat het iedere dag beter. Ik word gemasseerd. De osteopaat van de ploeg is er nu ook een paar dagen, dus ik heb er wel vertrouwen in dat het goedkomt."

  • NOS
    De osteopaat van Trek neemt Bauke Mollema onder handen
  • NOS
    De osteopaat van Trek is overgevlogen en blijft een paar dagen in Spanje
Mollema hoopt dankzij late hoogtestage op Tour-succes

Mollema heeft de hoogtestage dit jaar later gepland. Hij komt pas op 1 juli, drie dagen voor de Tour-start in Utrecht, van de berg af. Mollema heeft daar een goede reden voor. "Ik heb vorig jaar en het jaar daarvoor bij de Ronde van Zwitserland gemerkt dat het goed bevalt als ik rechtstreeks vanuit hoogtestage aan de koers begin. Ik heb toen helemaal geen slechte dagen gehad en werd tweede en derde in het klassement. Ik wil dat voor de Tour herhalen. En hopelijk net zo'n goede Tour rijden."

Niet bang

Mollema vreest niet dat de rugblessure weer opspeelt tijdens de Tour. "Ik ben daar niet bang voor. Het gaat elke dag beter en het is nu twee weken voor de Tour. Ik heb er wel vertrouwen in dat het straks 100 procent goed is", zegt Mollema, die zich niet aan een voorspelling wil wagen.

"Ik heb niet echt een positie in gedachten. Ik ga er gewoon open in. Ik zie wel wat het wordt. Gewoon elke dag het maximale geven en zo goed mogelijk resultaat neerzetten. En welke positie daar dan bij hoort, zie ik wel. Ik ga niet van te voren zeggen: ik wil minimaal top-10 of top-8, of wat dan ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl