• NOS Journaal

  Tussen 7.00 uur ’s ochtends en middernacht wordt de televisiekijker door middel van vijftien edities van het NOS Journaal op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. Het Journaal van 20.00 uur is het meest uitgebreid. Wanneer er sprake is van ‘breaking news’ zijn er extra uitzendingen van het NOS Journaal.

 • NOS op 3 »

  NOS op 3 verzorgt iedere werkdag om 23.10 het televisiejournaal op NPO 3. NOS op 3 is een crossmediale nieuwsredactie die dagelijks www.nosop3.nl bijhoudt en uitzendingen verzorgt voor televisie en radio (dagelijkse bulletins op radio 3FM en FunX).

  De onderwerpkeuze van NOS op 3 verschilt van andere journaals, met veel eigen nieuwsverhalen en een andere kijk op grote nieuwsverhalen. Ook laat NOS op 3 zien dat er meerdere perspectieven zijn bij ieder nieuwsverhaal. Door gebruik te maken van animatie en infographics, maar ook door contact te leggen met 'echte mensen', brengt NOS op 3 het nieuws dichtbij de kijker.

  Bezoek de website

 • NOS Jeugdjournaal »

  Voor kinderen in de leeftijdsgroep 9-12 jaar maakt de NOS het NOS Jeugdjournaal. De onderwerpen, de manier van presenteren en de studio zijn speciaal afgestemd op de jonge kijkers. Naast de ‘gewone’ uitzending die zeven dagen per week om 18.45 uur te zien is, wordt iedere schooldag tussen 08.45 en 08.50 uur ook een ochtendeditie van het NOS Jeugdjournaal uitgezonden die in de klas kan worden bekeken. Ook heeft het programma een interactieve website waarop kinderen kunnen reageren op een stelling en waar de uitzendingen ‘on demand’ kunnen worden bekeken.

  Bezoek de website

 • NOS Evenementen

  De afdeling van de NOS die zich richt op het uitzenden van speciale (inter-)nationale evenementen en documentaires heet NOS Evenementen. De programma’s van Evenementen hebben een heel divers karakter. Het zijn (meestal) rechtstreekse uitzendingen die de kijker betrekken bij politieke, culturele of maatschappelijke gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang. Voorbeelden zijn de traditionele uitzendingen van Koninginnedag, dodenherdenking, Bevrijdingsdag en Prinsjesdag. Of de uitzendingen rondom calamiteiten, zoals de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van vlucht TK 1951, die op 25 februari 2009 vlak voor de landing neerstortte op Schiphol of de herdenkingsbijeenkomst voor de op 25 juni 2009 overleden popzanger Michael Jackson.

  NOS Evenementen verzorgt ook de verslaggeving rond het Koninklijk Huis. Huwelijk, geboorte, doop, speciale verjaardag of overlijden van leden van het Koninklijk Huis zijn aanleiding voor bijzondere programma's. Deze worden live (zoals het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima) of in de vorm van een documentaire (zoals ‘Beatrix 30 Jaar Koningin’ en ‘Pieter 70’) uitgezonden. Op internet houdt de redactie van NOS Evenementen het dossier over het koningshuis bij. Evenementen heeft ook uitgebreid aandacht besteed aan de troonswisseling op 30 april.

 • Nieuwsuur »

  In dit dagelijkse programma van de NOS en NTR vormen nieuws, sport en achtergronden, zonder onderbreking door reclame, één geheel. Nieuwsuur geeft op onafhankelijke en onpartijdige wijze achtergronden en context bij het dagelijkse nieuws. Het programma is uniek in haar soort, omdat het als enige nieuwsprogramma van de Publieke Omroep gemaakt wordt door twee taakgebonden omroepen. Nieuwsuur wordt zeven dagen per week tussen tien en elf uitgezonden op NPO 2. Nieuwsuur wordt afwisselend gepresenteerd door Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys.

  Bezoek de website

 • NPO Nieuws »

  Via NPO Nieuws is 24 uur per dag het laatste nieuws te volgen. Elk gewenst moment van de dag kan de laatste aflevering van het NOS Journaal bekeken worden. In NOS Verder Vandaag, dagelijks te zien op NPO Nieuws, wordt verteld welke nieuwsonderwerpen die dag voor de NOS het belangrijkst zijn en welke andere opmerkelijke nieuwsgebeurtenissen later op de dag in de uitzendingen aan bod komen. NPO Nieuws is te bekijken via internet of gewoon op uw televisie. Hoe dat werkt kunt u hier lezen.

  Bekijk NPO Nieuws

 • NPO Politiek »

  NPO Politiek is volledig gewijd aan de Haagse politiek. Onder andere live registraties van debatten, analyses en achtergronden worden door de NOS op dit kanaal uitgezonden. NPO Politiek is te bekijken via internet of gewoon op uw televisie. Hoe dat werkt kunt u hier lezen.

  Bekijk NPO Politiek

 • Studio Sport

  Al meer dan 50 jaar zendt NOS Studio Sport iedere zaterdagavond en zondagmiddag onder andere live verslagen, samenvattingen, achtergronden en interviews van en rondom belangrijke wedstrijden en gebeurtenissen in de sportwereld uit. Belangrijke competitiewedstrijden, NK’s, EK’s en WK’s, andere grote (inter-)nationale toernooien en nog veel meer is te zien in NOS Studio Sport. Wanneer de programmering het toelaat zijn er extra uitzendingen waarin live verslag wordt gedaan van grote sportevenementen.

 • Eredivisie

  De ontwikkelingen in de Eredivisie worden elke zondagavond om 19.00 uur – ‘met het bord op schoot’ – besproken in NOS Studio Sport Eredivisie. De samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden vormen de basis van deze uitzending.

 • Studio Voetbal

  Zondagavond, rond 22.15 uur, zendt de NOS voor de echte voetbalfans ook nog NOS Studio Voetbal uit. In dit programma bespreekt presentator Jack van Gelder met vier tafelgasten de laatste ontwikkelingen in de voetbalwereld. Werkelijk niets blijft onbesproken: De Nederlandse eredivisie, De verrichtingen van de vaderlandse clubs in Europa en natuurlijk het reilen en zeilen rond het Nederlands elftal.

 • Sportjournaal

  Van maandag tot en met vrijdag zendt de NOS om 18.40 uur op NPO 1 het NOS Sportjournaal uit. In dit programma wordt het meest actuele sportnieuws gepresenteerd.

  Voor Nieuwsuur, het gezamenlijke programma van de NOS en de NTR dat om dagelijks om 22.00 uur op NPO 2 te zien is, verzorgt NOS Sport een sportblok waarin een overzicht van het belangrijkste sportnieuws en verslagen van grote sportevenementen of -wedstrijden worden gegeven. Ook worden enkele keren per week in Nieuwsuur achtergronden bij het sportnieuws gegeven. Gedacht kan worden aan de wereld achter de wedstrijden en uitslagen, zoals een reportage over het kopen van een startbewijs of een reportage over doping.

 • UEFA Champions League

  Op internationaal gebied komt de Champions League ruimschoots aan bod bij de NOS. Op de speeldagen (dinsdag en woensdag) doet de NOS live verslag van één van de wedstrijden. De wedstrijd die uitgezonden wordt is journalistiek het meest interessant. Deze wedstrijd wordt omlijst door een uitgebreide voor- en nabeschouwing en naderhand worden samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden uitgezonden.