Voorzitter De Unie stapt op

Voorzitter Rendert Algra van vakbond De Unie stapt per direct op. De reden is dat hij en de rest van het bestuur van de bond het oneens zijn over deelname aan De Nieuwe Vakbeweging. Algra wil dat De Unie zich bij dat initiatief van de FNV aansluit, het bestuur wil dat juist niet.

Vakcentrale FNV is plannen aan het maken om zich om te vormen tot De Nieuwe Vakbeweging. De FNV heeft eerder al aangekondigd dat bonden van buiten de FNV ook welkom zijn bij die nieuwe beweging.

De Unie is onderdeel van MHP, de vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel. Het bestuur van De Unie zegt geen enkele reden te zien "om te kiezen voor de onzekerheid en instabiliteit van De Nieuwe Vakbeweging". Het Uniebestuur zegt te geloven "in de eigen kracht van onze vakorganisatie en ziet voldoende mogelijkheden om autonoom te blijven opereren samen met de andere bonden in de MHP."

Algra zegt in een reactie: "Het gaat slecht met de Nederlandse vakbeweging. Er is sprake van teruglopende ledenaantallen. We moeten de handen ineen slaan en daarom lijkt De Nieuwe Vakbeweging mij een goed initiatief. Het bestuur deelt mijn mening echter niet en daarom zou het ongeloofwaardig zijn als ik zou aanblijven."

De vicevoorzitter van De Unie, Reinier Castelein, neemt de taken van Algra voorlopig over.

Dit artikel is afkomstig van Teletekst.
Een uitgebreider artikel staat hier: Voorzitter De Unie stapt op

Video en audio

Meer video en audio