Ryan Lochte (m) won in Rio goud met de estafetteploeg

'Ryan Lochte moet terug naar Brazilië'

De Amerikaanse zwemmer Ryan Lochte moet vermoedelijk terug naar Brazilië om vragen te beantwoorden over de vernieling van een wc bij een benzinestation, tijdens de Olympische Spelen. Amerikaanse media melden dat de Braziliaanse politie het onderzoek bijna heeft afgerond. Justitie zou de zaak voor de rechter willen brengen.

Lochte was in de nacht van 13 op 14 augustus met drie ploeggenoten op stap geweest in Rio de Janeiro. In de vroege ochtend zou hij een toiletdeur in een benzinestation hebben vernield. Bewakers eisten met hun wapens in de hand dat de zwemmers de schade vergoedden. De gebeurtenissen werden vastgelegd door bewakingscamera's.

Excuses

De vier Amerikanen verklaarden na het incident dat ze in nachtelijk Rio onder bedreiging van een vuurwapen waren beroofd. Later bleek dat dat verhaal niet klopte. Nadat Lochte naar de VS was teruggekeerd, bood hij zijn excuses aan voor wat hij over het incident had verteld en het schandaal dat hij daarmee had veroorzaakt. Ook zei hij dat hij de zaak had "overdreven".

Het is nog niet duidelijk of Ryan Lochte echt naar Brazilië vertrekt. Als hij dat niet doet, vindt een eventueel proces zonder hem plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl