NOS Sport

Olympiërs terug op Nederlandse bodem

Het laatste deel van de Nederlandse equipe is weer terug in eigen land na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Onder begeleiding van twee F-16's vlogen de sporters en hun negentien gewonnen medailles in een speciale oranje Boeing 777 over het land, om daarna veilig te landen op Schiphol.

Olympisch kampioen in het open water Ferry Weertman was de eerste die zijn gezicht liet zien. Hij hing uit het raam en wapperde met de Nederlandse vlag. "Fantastisch, ik wist niet eens dat zoiets kon", reageerde de zwemmer met een lach.

Churandy Martina is niet aanwezig bij de festiviteiten in Amsterdam, waar de ploeg in de middag gehuldigd wordt. Hij vliegt meteen door naar Lausanne, waar hij meedoet aan een wedstrijd in de Diamond League. Maar hij belooft: "Volgende keer kom ik terug met een medaille en dan ben ik bij het feest."

  • ANP
    Sanne Wevers en haar gouden plak
  • ANP
    De Nederlandse sporters komen uit het vliegtuig

Morgen gaan de medaillewinnaars langs bij premier Mark Rutte en het Koninklijk Huis. Daarnaast worden ook nog veel sporters in hun woonplaats gehuldigd.

Sanne Wevers wordt vrijdag onthaald op de Groote Markt in Oldenzaal. De prestaties van Anna van der Breggen, die goud won in de wegwedstrijd en brons in de tijdrit, worden donderdag in Hasselt gevierd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl