Hockeyers verliezen wedstrijd om brons van Duitsland

De Nederlandse hockeymannen zijn er niet in geslaagd de bronzen medaille te veroveren. In de troostfinale verloor Oranje na 1-1 in de reguliere speeltijd de shoots-outs met 4-3 van Duitsland.

Nederland had het de hele wedstrijd moeilijk tegen Duitsland, dat al direct in het eerste kwart een overwicht opbouwde en via Florian Fuchs twee enorme kansen kreeg. Voor een leeg doel kreeg hij zijn stick niet tegen de bal, en nadat hij doelman Jaap Stockmann al had omspeeld, schoot hij op de stick van Sander de Wijn.

Tot aan de rust veranderde er weinig. De Duitsers bleven ook in het tweede kwart sterker en misten - net als in het eerste kwart - twee strafcorners.

Oranje mocht van geluk spreken dat het toen nog in de wedstrijd zat en kwam door een prachtige treffer van Jorrit Croon vlak na rust zelfs op 1-0. Met een prachtige beweging passeerde de olympische debutant Croon zijn tegenstander en tikte de bal daarna subtiel door de benen van de Duitse keeper het doel in.

Aan het spelbeeld veranderde echter niets, de Duitsers bleven beter en kwamen niet veel later op 1-1: Martin Häner kreeg vrije doorgang de Nederlandse cirkel in en maakte daar dankbaar gebruik van door te scoren.

Daarna kwamen er kansen over en weer. Een strafcorner van Mink van der Weerden werd op de lijn gestopt en Nicolas Jacobi redde op een schot van Rogier Hofman. Aan de andere kant hield Stockmann met een prachtige reflex Linus Butt van scoren af.

In de shoot-outs misten Billy Bakker en De Wijn. En waar Stockmann Oranje eerder in leven had gehouden, bleek hij nu machteloos: geen enkele Duitser miste.