Andy Murray wordt in Cincinnati behandeld aan zijn schouder
NOS Sport

Olympisch kampioen Murray moet in Cincinnati wennen aan de ballen

Afgelopen zondag werd Andy Murray olympisch kampioen en vannacht werkte hij met succes alweer zijn eerste wedstrijd op het masterstoernooi van Cincinnati af. Ook Rafael Nadal, die in Rio de strijd om brons verloor, kwam in actie.

Murray versloeg in de tweede ronde van het toernooi in Cincinnati de Argentijn Juan Monaco met 6-3, 6-2. De als eerste geplaatste Schot, die in de eerste ronde een bye had, klaagde na afloop over de ballen. Hij werd ook behandeld aan zijn schouder.

Wennen aan de ballen

"Er wordt hier weer met andere ballen gespeeld en dat is niet makkelijk voor een tennisser. Het voelt elke keer anders, zelfs in mijn lichaam. Ik ben ook moe, want ik heb veel gespeeld de laatste tijd", aldus Murray.

Aan het einde van de partij leek hij echter volledig de controle over de ballen te hebben, want hij won negen van de elf laatste games.

Nadal ontdeed zich met 6-1, 7-6 (4) van de Uruguayaan Pablo Cuevas. "Ik vind dat ik goed speelde. Dit is een belangrijke overwinning voor me na de marathon die ik in Rio heb gehad. Ik ben heel blij."

Naast zijn strijd om de bronzen medaille in het enkelspel pakte de Spanjaard bij de Spelen goud in het dubbelspel. Daarvoor was hij twee maanden uitgeschakeld met een polsblessure.

Novak Djokovic en Roger Federer zijn vanwege blessures niet aanwezig in Cincinnati. Bij de mannen doen geen Nederlanders mee en bij de vrouwen is Kiki Bertens al uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl