NOS Sport

Verlies brengt Ierse bokser Conlan tot tirade

De Ierse bokser Michael Conlan heeft veel gewonnen in zijn carrière, maar een gouden olympische plak ontbreekt nog. Vier jaar geleden in Londen pakte hij brons en in de wetenschap dat hij pas 24 jaar is, lijkt er nog veel eremetaal op hem te liggen wachten. Maar of hij nog toekomst heeft op de Olympische Spelen lijkt zeer de vraag.

De regerend Europees en wereldkampioen in het bantamgewicht verloor in Rio de Janeiro zijn kwartfinale op punten van de Rus Vladimir Nikitin en dat kon de Ier maar moeilijk verkroppen. Conlan, als eerste geplaatst in het bokstoernooi, toonde zijn ongenoegen door zijn middelvingers op te steken.

In een reactie na afloop trok Conlan ook verbaal van leer. Hij betichtte de AIBA, de internationale amateurboksbond, van vals spel. "Het zijn verdomde valsspelers. Ik zal nooit meer voor AIBA boksen. Het zijn verschrikkelijke klootzakken", fulmineerde hij voor de microfoon van RTE, de nationale tv-omroep van Ierland.

En daar liet Conlan het niet bij. "Het interesseert mij niet dat ik op tv aan het schelden ben. Ik kwam hier om goud te winnen, mijn olympische droom is verstoord. Amateurboksen stinkt, van de kern tot de top."

  • EPA
    Michael Conlan is het niet eens met de beslissing van de jury
  • EPA
    Michael Conlan is het niet eens met de beslissing van de jury

Ook de Russische president Vladimir Poetin kreeg een veeg uit de pan van Conlan. Op Twitter vroeg de Ier hem hoeveel Rusland heeft moeten betalen aan de internationale boksbond om de zege van Nikitin veilig te stellen, om er uiteindelijk een liefdevol kusje aan toe te voegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl