NOS Sport

Brouwer en Meeuwsen: kans gehad om de finale te halen

Ze hadden duidelijk moeite om woorden te vinden. Beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer waren er heel dichtbij, maar zullen snel de knop moeten omzetten om donderdag in goeden doen aan de strijd om olympisch brons te beginnen.

"We hebben een doel en dat is een medaille. We zullen er volle bak tegenaan gaan", zei een diep teleurgestelde Alexander Brouwer na het nipte verlies in de halve eindstrijd tegen de thuisfavorieten Alison Cerutti en Bruno Oscar Schmidt. "We waren er echt dichtbij."

De Nederlanders stonden inderdaad op de rand van de olympische finale. Al leek die eindstrijd aan het einde van de tweede set heel ver weg. De Brazilianen kregen in die set vier matchpunten, maar verzilverden er niet een van. Brouwer en Meeuwsen wonnen de tweede set en gingen pas heel diep in de derde set door de knieën.

Slordiger

"We kwamen in die tweede set heel goed terug door keihard te werken. En ook in de derde set speelden we goed. Aan het einde gingen we echter iets slordiger spelen, iets minder netjes. Dat is zonde", keek Robert Meeuwsen terug op de zinderende ontknoping aan de Copacabana.

Opladen

Veel tijd om te treuren krijgen Brouwer en Meeuwsen niet. Donderdag wacht de strijd om brons. "Het zal moeilijk zijn om de knop om te zetten", besefte ook Meeuwsen. "Nu is het even balen. Woensdag moet de knop om. Dat gaat ons lukken", meende Brouwer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl