NOS Sport

Hockeyers reëel na verlies: mond houden en accepteren

Na de 3-1 nederlaag in de halve finale verwerd het hockeystadion tot een tranendal voor de Oranjemannen. Grote verslagenheid maakte zich nog op het veld van de spelers meester.

Bondscoach Max Caldas was helder in zijn analyse. "De scherpte ontbrak. De manier waarop wij speelden, zegt ook veel over België. Zij hebben verdiend gewonnen. Voor ons land en voor de sport is het jammer, maar voor mij is deze nederlaag al klaar", sprak Caldas, daarmee aangevend dat de ploeg zich nu dient op te laden voor de troostfinale donderdag 17.00 uur tegen Duitsland.

Dramawedstrijd

Ook aanvoerder Robert van der Horst was helder in zijn commentaar. Hij sprak van een "dramawedstrijd" en concludeerde dat hij en zijn medespelers enkel kunnen zwijgen en de nederlaag moeten aanvaarden. "De Belgen waren van begin af aan beter. Ze zaten korter op de duels en daardoor maakten wij veel fouten."

"We waren van plan de Belgen onder druk te zetten, maar dat kregen we niet voor elkaar. We moeten nu onze mond houden en het verlies accepteren."

Aanvaller Mink van der Weerden zei gedesillusioneerd te zijn. "Dit was niet best."

Volgens Van der Weerden heeft Oranje het publiek in de steek gelaten. "We geven niet thuis en hebben het publiek behoorlijk teleurgesteld. We hebben niet het niveau geleverd dat je in de halve finale van de Olympische Spelen moet leveren. We gaven niet thuis. Simpel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl