Bokser Rodriguez (rood) tegen Irakees Waheed Karaawi (blauw)
NOS Nieuws

Bedelende bokser gaat Mexico eerste medaille bezorgen

Nul medailles heeft Mexico tot nu toe weten te veroveren in Rio. Maar donderdag komt daar eindelijk verandering in. Misael Rodríguez bokst dan in de halve finale en heeft zich daarmee in elk geval verzekerd van brons, want bij boksen krijgen de verliezende halve-finalisten beiden een bronzen medaille.

Om zo ver te komen, heeft Rodríguez letterlijk moeten bedelen. Een jaar geleden gingen hij en zijn drie ploeggenoten dagenlang met de collectebus rond in het openbaar vervoer in Mexico-Stad. Zo schraapten zij het geld bijeen voor de reis naar Doha, de hoofdstad van Qatar, waar het WK en de kwalificaties voor de Spelen werden gehouden.

Financiering stopgezet

De bedelactie was nodig omdat Alfredo Castillo, de net benoemde voorzitter van de Nationale Commissie voor de Sport, de financiering van de Boksbond had stopgezet. Met zijn interventie in een tiental bonden dreigde hij de deelname van Mexico aan de Spelen in Rio om zeep te helpen.

Hoewel hij de geldkraan voor veel bonden heeft dichtgedraaid, zit Castillo er zelf warmpjes bij. Hij wordt in Rio vergezeld door zijn vriendin, een persoonlijk masseur en zijn vaste sportmaatje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl